La Vilella Alta

El terme municipal és el més petit de tot el Priorat amb 5,25 km2. Tot ell és vertebrat per la vall del Riuet d'Escaladei, poc abans de la seva confluència amb el Riu de Montsant. Tot el costat dret està conformat per la cinglera de la Serra del Montsant, anomenat aquí cingles dels Montalts.

Una part important del terme, tot el que són contraforts del Montsant, queda inclòs en el Parc Natural de la Serra del Montsant.
La fundació del poble data de l'any 1286 i és obra de la Cartoixa d'Escaladei. La seva història va lligada estretament a la del Monestir.

Celler

El celler

El Celler està situat als afores de La Vilella Alta en una antiga edificació rehabilitada completament en un celler de 550 metres més una sala de tast de 100 metres. El millor del Celler és la situació davant mateix de la serra del Montsant i de La Figuera amb unes vistes i una tranquil·litat increïbles. És un celler perfectament aïllat tèrmicament amb tots els controls de temperatura i instal·lacions adequades per a l’elaboració del vi. El Celler disposa d’una part per l’elaboració del vins amb diferents dipòsits d’acer inoxidable i fudres de fusta i també, per a la criança i envelliment del vi en ampolla.

Espais

Sala de Tast

100 metres de sala de tast per a gaudir d’experiències meravelloses de tast, tranquil·litat i pau espiritual davant mateix de les increïbles vistes de la serralada del Montsant.